×

Ora zyrtare verore 2037

A do të vendoset ora përpara apo pas? Kur? Ku? Kjo faqe liston të gjitha ndryshimet e orës zyrtare verore dhe ndryshimet e tjera të zonave kohore në të gjithë botën për 2037.
Rrëshqit poshtë, ose kërce tek 
Zgjidhni vitin 
2019 2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028
E diel Mars 8 2037

Shën-Pier dhe Mikelon

Ora verore fillon
Ora do të vendoset para një orë nga 02:00 tek 03:00 të orës lokale.
 • Përpara: Saint Pierre and Miquelon Standard Time (PMST / UTC -3)
 • Pas: Saint Pierre and Miquelon Daylight Time (PMDT / UTC -2)
 • Koha e ndryshimit: 2037-03-08 05:00 UTC

Kubë

Ora verore fillon
Ora do të vendoset para një orë nga 00:00 tek 01:00 të orës lokale.
 • Përpara: Cuba Standard Time (CST / UTC -5)
 • Pas: Cuba Daylight Time (CDT / UTC -4)
 • Koha e ndryshimit: 2037-03-08 05:00 UTC
 • Aplikohet tek të gjitha Kubë, duke përfshirë Havana, Santa Clara edhe Santiago de Cuba.

Bermude

Ora verore fillon
Ora do të vendoset para një orë nga 02:00 tek 03:00 të orës lokale.
 • Përpara: Atlantic Standard Time (AST / UTC -4)
 • Pas: Atlantic Daylight Time (ADT / UTC -3)
 • Koha e ndryshimit: 2037-03-08 06:00 UTC
 • Aplikohet tek të gjitha Bermude.

Qaanaaq, Grënlandë

Ora verore fillon
Ora do të vendoset para një orë nga 02:00 tek 03:00 të orës lokale.
 • Përpara: Atlantic Standard Time (AST / UTC -4)
 • Pas: Atlantic Daylight Time (ADT / UTC -3)
 • Koha e ndryshimit: 2037-03-08 06:00 UTC
 • Aplikohet tek të gjitha Qaanaaq.

SHBA

Ora verore fillon
Ora do të vendoset para një orë nga 02:00 tek 03:00 të orës lokale.
SHBA ka 11 zona kohore. Shumica e shteteve respektojnë OZV në verë. Ora verore fillon në të njëjtën orë lokale në të gjithë shtetet eSHBA, por jo njëkohësisht, për shkak të zonave të ndryshme orare.

Eastern Time

 • Përpara: Eastern Standard Time (EST / UTC -5)
 • Pas: Eastern Daylight Time (EDT / UTC -4)
 • Koha e ndryshimit: 2037-03-08 07:00 UTC
 • Aplikohet në rajonet që alternojnë ndërmjet EST dhe EDT, duke përfshirë Miami, New York City, Philadelphia edhe Washington, D.C..

Central Time

 • Përpara: Central Standard Time (CST / UTC -6)
 • Pas: Central Daylight Time (CDT / UTC -5)
 • Koha e ndryshimit: 2037-03-08 08:00 UTC
 • Aplikohet në rajonet që alternojnë ndërmjet CST dhe CDT, duke përfshirë Austin, Chicago, Dallas, Houston edhe San Antonio.

Mountain Time

 • Përpara: Mountain Standard Time (MST / UTC -7)
 • Pas: Mountain Daylight Time (MDT / UTC -6)
 • Koha e ndryshimit: 2037-03-08 09:00 UTC
 • Aplikohet në rajonet që alternojnë ndërmjet MST dhe MDT, duke përfshirë Albuquerque, Denver edhe El Paso.

Pacific Time

Alaska Time

 • Përpara: Alaska Standard Time (AKST / UTC -9)
 • Pas: Alaska Daylight Time (AKDT / UTC -8)
 • Koha e ndryshimit: 2037-03-08 11:00 UTC
 • Aplikohet në rajonet që alternojnë ndërmjet AKST dhe AKDT, duke përfshirë Anchorage, Fairbanks edhe Juneau.

Alaska: në perendim të Islandës -169.5°

 • Përpara: Hawaii-Aleutian Standard Time (HAST / UTC -10)
 • Pas: Hawaii-Aleutian Daylight Time (HADT / UTC -9)
 • Koha e ndryshimit: 2037-03-08 12:00 UTC

Kanada

Ora verore fillon
Ora do të vendoset para një orë nga 02:00 tek 03:00 të orës lokale.
Kanada ka 6 zona kohore. Shumica e shteteve respektojnë OZV në verë. Ora verore fillon në të njëjtën orë lokale në të gjithë shtetet eKanada, por jo njëkohësisht, për shkak të zonave të ndryshme orare.

Newfoundland Time

 • Përpara: Newfoundland Standard Time (NST / UTC -3:30)
 • Pas: Newfoundland Daylight Time (NDT / UTC -2:30)
 • Koha e ndryshimit: 2037-03-08 05:30 UTC

Atlantic Time

 • Përpara: Atlantic Standard Time (AST / UTC -4)
 • Pas: Atlantic Daylight Time (ADT / UTC -3)
 • Koha e ndryshimit: 2037-03-08 06:00 UTC
 • Aplikohet në rajonet që alternojnë ndërmjet AST dhe ADT, duke përfshirë Ishulli i Princit Eduard, New Brunswick edhe Skocia e Re.

Eastern Time

 • Përpara: Eastern Standard Time (EST / UTC -5)
 • Pas: Eastern Daylight Time (EDT / UTC -4)
 • Koha e ndryshimit: 2037-03-08 07:00 UTC
 • Aplikohet në rajonet që alternojnë ndërmjet EST dhe EDT, duke përfshirë Montreali, Ottawa edhe Toronto.

Central Time

 • Përpara: Central Standard Time (CST / UTC -6)
 • Pas: Central Daylight Time (CDT / UTC -5)
 • Koha e ndryshimit: 2037-03-08 08:00 UTC
 • Aplikohet në rajonet që alternojnë ndërmjet CST dhe CDT, duke përfshirë Manitoba.

Mountain Time

 • Përpara: Mountain Standard Time (MST / UTC -7)
 • Pas: Mountain Daylight Time (MDT / UTC -6)
 • Koha e ndryshimit: 2037-03-08 09:00 UTC
 • Aplikohet në rajonet që alternojnë ndërmjet MST dhe MDT, duke përfshirë Calgary edhe Edmonton.

Pacific Time

 • Përpara: Pacific Standard Time (PST / UTC -8)
 • Pas: Pacific Daylight Time (PDT / UTC -7)
 • Koha e ndryshimit: 2037-03-08 10:00 UTC
 • Aplikohet në rajonet që alternojnë ndërmjet PST dhe PDT, duke përfshirë Burnaby, Okanagan, Surrey, Vancouver edhe Viktoria.

Bahama

Ora verore fillon
Ora do të vendoset para një orë nga 02:00 tek 03:00 të orës lokale.
 • Përpara: Eastern Standard Time (EST / UTC -5)
 • Pas: Eastern Daylight Time (EDT / UTC -4)
 • Koha e ndryshimit: 2037-03-08 07:00 UTC
 • Aplikohet tek të gjitha Bahama, duke përfshirë Nassau.

Haiti

Ora verore fillon
Ora do të vendoset para një orë nga 02:00 tek 03:00 të orës lokale.
 • Përpara: Eastern Standard Time (EST / UTC -5)
 • Pas: Eastern Daylight Time (EDT / UTC -4)
 • Koha e ndryshimit: 2037-03-08 07:00 UTC
 • Aplikohet tek të gjitha Haiti, duke përfshirë Port-au-Prince.

Ishujt Turks dhe Kaikos

Ora verore fillon
Ora do të vendoset para një orë nga 02:00 tek 03:00 të orës lokale.
 • Përpara: Eastern Standard Time (EST / UTC -5)
 • Pas: Eastern Daylight Time (EDT / UTC -4)
 • Koha e ndryshimit: 2037-03-08 07:00 UTC
 • Aplikohet tek të gjitha Ishujt Turks dhe Kaikos, duke përfshirë Cockburn Town.

Meksiko (shtetet e Baja California dhe zonat afër kufirit të Shteteve të Bashkuara)

Ora verore fillon
Ora do të vendoset para një orë nga 02:00 tek 03:00 të orës lokale.
Meksikë ka 4 zona kohore. Të gjithë shtetet e Meksikës përveç shteteve të Quintana Roo dhe Sonora respektojnë OZV (orën zyrtare verore ang-DST) gjatë verës. Shteti i Baja California dhe zonat afër kufirit me Shtetet e Bashkuara ndjekin të njëjtin program për OZV si Shtetet e Bashkuara, ndërsa zonat e tjera që respektojnë OZV fillojnë zbatimin e OZV nga ora 02:00 e të dielës së parë të muajit Prill deri në orën 02:00 të dielës së fundit të Tetorit

Zona Noroeste

 • Përpara: Pacific Standard Time (PST / UTC -8)
 • Pas: Pacific Daylight Time (PDT / UTC -7)
 • Koha e ndryshimit: 2037-03-08 10:00 UTC
 • Aplikohet në rajonet e kufirit të SHBA që alternojnë midis PST dhe PDT, duke përfshirë Ensenada, Mexicali edhe Tijuana.

US border regions in Zona Centro

 • Përpara: Central Standard Time (CST / UTC -6)
 • Pas: Central Daylight Time (CDT / UTC -5)
 • Koha e ndryshimit: 2037-03-08 08:00 UTC
 • Aplikohet në rajonet e kufirit të SHBA që alternojnë midis CST dhe CDT, duke përfshirë Heroica Matamoros, Nuevo Laredo edhe Reynosa.
E diel Mars 22 2037

Paraguai

Ora dimërore fillon
Ora do të vendoset pas një orë nga 00:00 tek 23:00 të orës lokale.
 • Përpara: Paraguay Summer Time (PYST / UTC -3)
 • Pas: Paraguay Time (PYT / UTC -4)
 • Koha e ndryshimit: 2037-03-22 03:00 UTC
 • Aplikohet tek të gjitha Paraguai, duke përfshirë Asunción.
E premte Mars 27 2037

Izrael

Ora verore fillon
Ora do të vendoset para një orë nga 02:00 tek 03:00 të orës lokale.
 • Përpara: Israel Standard Time (IST / UTC +2)
 • Pas: Israel Daylight Time (IDT / UTC +3)
 • Koha e ndryshimit: 2037-03-27 00:00 UTC
 • Aplikohet tek të gjitha Izrael, duke përfshirë Haifa, Jerusalemi edhe Tel Aviv.
E shtunë Mars 28 2037

Palestinë

Ora verore fillon
Ora do të vendoset para një orë nga 02:00 tek 03:00 të orës lokale.
 • Përpara: Palestine Standard Time (PSST / UTC +2)
 • Pas: Palestine Daylight Time (PSDT / UTC +3)
 • Koha e ndryshimit: 2037-03-28 00:00 UTC
 • Aplikohet tek të gjitha Palestinë, duke përfshirë Gaza, Hebroni edhe West Bank.

Grenlanda perëndimore

Ora verore fillon
Ora do të vendoset para një orë nga 22:00 tek 23:00 të orës lokale.
 • Përpara: Western Greenland Time (WGT / UTC -3)
 • Pas: Western Greenland Summer Time (WGST / UTC -2)
 • Koha e ndryshimit: 2037-03-29 01:00 UTC
 • Aplikohet në rajonet që alternojnë ndërmjet WGT dhe WGST, duke përfshirë Nuuk.
E diel Mars 29 2037

Liban

Ora verore fillon
Ora do të vendoset para një orë nga 00:00 tek 01:00 të orës lokale.
 • Përpara: Arabia Standard Time (AST / UTC +2)
 • Pas: Arabia Daylight Time (ADT / UTC +3)
 • Koha e ndryshimit: 2037-03-28 22:00 UTC
 • Aplikohet tek të gjitha Liban, duke përfshirë Bejruti.

Moldavi

Ora verore fillon
Ora do të vendoset para një orë nga 02:00 tek 03:00 të orës lokale.
 • Përpara: Eastern European Time (EET / UTC +2)
 • Pas: Eastern European Summer Time (EEST / UTC +3)
 • Koha e ndryshimit: 2037-03-29 00:00 UTC
 • Aplikohet tek të gjitha Moldavi, duke përfshirë Chişinău.
 • Moldavia e ndryshon orën verore një orë më parë pjesës tjetër të Europës.

Shumica e shteteve të Europës lindore

Ora verore fillon
Ora do të vendoset para një orë nga 03:00 tek 04:00 të orës lokale.
 • Përpara: Eastern European Time (EET / UTC +2)
 • Pas: Eastern European Summer Time (EEST / UTC +3)
 • Koha e ndryshimit: 2037-03-29 01:00 UTC
 • Aplikohet tek Bullgari, Estoni, Finlandë, Greqi, Ishujt Aland, Letoni, Lituani, Qipro, Rumani edhe Ukrainë.
 • Ora verore fillon në të njëjtën kohë në të gjithë shtetet e Europës (përveç Moldavisë), por në orë të ndryshme lokale, në varësi të zonave kohore përkatëse.

Shumica e shtetetve të Europës

Ora verore fillon
Ora do të vendoset para një orë nga 02:00 tek 03:00 të orës lokale.

Mbretëria e Bashkuar e Britanisë së Madhe dhe Irlandës së Veriut

Ora verore fillon
Ora do të vendoset para një orë nga 01:00 tek 02:00 të orës lokale.

Irlandë

Ora verore fillon
Ora do të vendoset para një orë nga 01:00 tek 02:00 të orës lokale.
 • Përpara: Greenwich Mean Time (GMT / UTC +0)
 • Pas: Irish Standard Time (IST / UTC +1)
 • Koha e ndryshimit: 2037-03-29 01:00 UTC
 • Aplikohet tek të gjitha Irlandë, duke përfshirë Cork, Dublini, Dún Laoghaire edhe Limerick.
 • Në ndryshim me vendndodhjet e tjera që respektojnë orën zyrtare verore, Irlanda ka orën zyrtare verore në dimër, dhe orën standarte në verë. Ora verore është përsëri një orë pas orës verore.

Ishujt Faroe, Ishujt Kanare edhe Portugali

Ora verore fillon
Ora do të vendoset para një orë nga 01:00 tek 02:00 të orës lokale.

Azores, Portugali

Ora verore fillon
Ora do të vendoset para një orë nga 00:00 tek 01:00 të orës lokale.
 • Përpara: Azores Time (AZOT / UTC -1)
 • Pas: Azores Summer Time (AZOST / UTC +0)
 • Koha e ndryshimit: 2037-03-29 01:00 UTC
 • Aplikohet tek të gjitha Azores, duke përfshirë Angra do Heroísmo, Horta edhe Ponta Delgada.
 • Azores e ndryshon orën në të njëjtën kohë me pjesën e mbetur të Portugali, por ora lokale e Azores është një orë pas Portugali.

Grenlanda lindore

Ora verore fillon
Ora do të vendoset para një orë nga 00:00 tek 01:00 të orës lokale.
 • Përpara: Eastern Greenland Time (EGT / UTC -1)
 • Pas: Eastern Greenland Summer Time (EGST / UTC +0)
 • Koha e ndryshimit: 2037-03-29 01:00 UTC
 • Aplikohet në rajonet që alternojnë ndërmjet EGT dhe EGST, duke përfshirë Ittoqqortoormiit.

Troll research station, Antarktikë

Ora verore fillon
Ora do të vendoset para dy orë nga 01:00 tek 03:00 të orës lokale.
 • Përpara: Coordinated Universal Time (UTC / UTC +0)
 • Pas: Central European Summer Time (CEST / UTC +2)
 • Koha e ndryshimit: 2037-03-29 01:00 UTC
E shtunë Prill 4 2037

Ishulli i Pashkëve, Región de Valparaíso, Kili

Ora dimërore fillon
Ora do të vendoset pas një orë nga 22:00 tek 21:00 të orës lokale.
 • Përpara: Easter Island Daylight Time (EADT / UTC -5)
 • Pas: Easter Island Standard Time (EAST / UTC -6)
 • Koha e ndryshimit: 2037-04-05 03:00 UTC
 • Ishulli i Pashkëve e ndryshon orën në të njëjtën kohë me pjesën e mbetur të Kili, por ora lokale e Ishulli i Pashkëve është dy orë pas Kili.
E diel Prill 5 2037

Chatham Islands, Zelandë e Re

Ora dimërore fillon
Ora do të vendoset pas një orë nga 03:45 tek 02:45 të orës lokale.
 • Përpara: Chatham Daylight Time (CHADT / UTC +13:45)
 • Pas: Chatham Standard Time (CHAST / UTC +12:45)
 • Koha e ndryshimit: 2037-04-04 14:00 UTC

Zelandë e Re

Ora dimërore fillon
Ora do të vendoset pas një orë nga 03:00 tek 02:00 të orës lokale.
 • Përpara: New Zealand Daylight Time (NZDT / UTC +13)
 • Pas: New Zealand Standard Time (NZST / UTC +12)
 • Koha e ndryshimit: 2037-04-04 14:00 UTC
 • Aplikohet tek të gjitha Zelandë e Re, duke përfshirë Auckland, Christchurch edhe Wellington.
 • Nuk aplikohet në zonat në varësi dhe në ishujt e veçuar

Ishulli Norfolk

Ora dimërore fillon
Ora do të vendoset pas një orë nga 03:00 tek 02:00 të orës lokale.

Lord Howe Island, New South Wales, Australi

Ora dimërore fillon
Ora do të vendoset pas gjysëm ore nga 02:00 tek 01:30 të orës lokale.
 • Përpara: Lord Howe Daylight Time (LHDT / UTC +11)
 • Pas: Lord Howe Standard Time (LHST / UTC +10:30)
 • Koha e ndryshimit: 2037-04-04 15:00 UTC

Australi

Ora dimërore fillon
Ora do të vendoset pas një orë nga 03:00 tek 02:00 të orës lokale.
Australi ka 9 zona kohore. Shumica e shteteve respektojnë OZV në verë. Ora dimërore fillon në të njëjtën orë lokale në të gjithë shtetet eAustrali, por jo njëkohësisht, për shkak të zonave të ndryshme orare.

Australian Eastern Time

 • Përpara: Australian Eastern Daylight Time (AEDT / UTC +11)
 • Pas: Australian Eastern Standard Time (AEST / UTC +10)
 • Koha e ndryshimit: 2037-04-04 16:00 UTC
 • Aplikohet në rajonet që alternojnë ndërmjet AEST dhe AEDT, duke përfshirë Canberra, Melbourne, Newcastle, Sydney edhe Wollongong.

Australian Central Time

 • Përpara: Australian Central Daylight Time (ACDT / UTC +10:30)
 • Pas: Australian Central Standard Time (ACST / UTC +9:30)
 • Koha e ndryshimit: 2037-04-04 16:30 UTC
 • Aplikohet në rajonet që alternojnë ndërmjet ACST dhe ACDT, duke përfshirë Adelaide.

Kili

Ora dimërore fillon
Ora do të vendoset pas një orë nga 00:00 tek 23:00 të orës lokale.
 • Përpara: Chile Daylight Time (CLDT / UTC -3)
 • Pas: Chile Standard Time (CLT / UTC -4)
 • Koha e ndryshimit: 2037-04-05 03:00 UTC
 • Aplikohet tek të gjitha Kili, duke përfshirë Antofagasta, Puente Alto, Santiago, Valparaíso edhe Viña del Mar.
 • Ishulli i Pashkëve e ndryshon orën në të njëjtën kohë me pjesën e mbetur të Kili, por ora lokale e Ishulli i Pashkëve është dy orë pas Kili.
E shtunë Shtator 5 2037

Ishulli i Pashkëve, Región de Valparaíso, Kili

Ora verore fillon
Ora do të vendoset para një orë nga 22:00 tek 23:00 të orës lokale.
 • Përpara: Easter Island Standard Time (EAST / UTC -6)
 • Pas: Easter Island Daylight Time (EADT / UTC -5)
 • Koha e ndryshimit: 2037-09-06 04:00 UTC
 • Ishulli i Pashkëve e ndryshon orën në të njëjtën kohë me pjesën e mbetur të Kili, por ora lokale e Ishulli i Pashkëve është dy orë pas Kili.
E diel Shtator 6 2037

Kili

Ora verore fillon
Ora do të vendoset para një orë nga 00:00 tek 01:00 të orës lokale.
 • Përpara: Chile Standard Time (CLT / UTC -4)
 • Pas: Chile Daylight Time (CLDT / UTC -3)
 • Koha e ndryshimit: 2037-09-06 04:00 UTC
 • Aplikohet tek të gjitha Kili, duke përfshirë Antofagasta, Puente Alto, Santiago, Valparaíso edhe Viña del Mar.
 • Ishulli i Pashkëve e ndryshon orën në të njëjtën kohë me pjesën e mbetur të Kili, por ora lokale e Ishulli i Pashkëve është dy orë pas Kili.
E diel Shtator 27 2037

Chatham Islands, Zelandë e Re

Ora verore fillon
Ora do të vendoset para një orë nga 02:45 tek 03:45 të orës lokale.
 • Përpara: Chatham Standard Time (CHAST / UTC +12:45)
 • Pas: Chatham Daylight Time (CHADT / UTC +13:45)
 • Koha e ndryshimit: 2037-09-26 14:00 UTC

Zelandë e Re

Ora verore fillon
Ora do të vendoset para një orë nga 02:00 tek 03:00 të orës lokale.
 • Përpara: New Zealand Standard Time (NZST / UTC +12)
 • Pas: New Zealand Daylight Time (NZDT / UTC +13)
 • Koha e ndryshimit: 2037-09-26 14:00 UTC
 • Aplikohet tek të gjitha Zelandë e Re, duke përfshirë Auckland, Christchurch edhe Wellington.
 • Nuk aplikohet në zonat në varësi dhe në ishujt e veçuar
E diel Tetor 4 2037

Ishulli Norfolk

Ora verore fillon
Ora do të vendoset para një orë nga 02:00 tek 03:00 të orës lokale.

Lord Howe Island, New South Wales, Australi

Ora verore fillon
Ora do të vendoset para gjysëm ore nga 02:00 tek 02:30 të orës lokale.
 • Përpara: Lord Howe Standard Time (LHST / UTC +10:30)
 • Pas: Lord Howe Daylight Time (LHDT / UTC +11)
 • Koha e ndryshimit: 2037-10-03 15:30 UTC

Australi

Ora verore fillon
Ora do të vendoset para një orë nga 02:00 tek 03:00 të orës lokale.
Australi ka 9 zona kohore. Shumica e shteteve respektojnë OZV në verë. Ora verore fillon në të njëjtën orë lokale në të gjithë shtetet eAustrali, por jo njëkohësisht, për shkak të zonave të ndryshme orare.

Australian Eastern Time

 • Përpara: Australian Eastern Standard Time (AEST / UTC +10)
 • Pas: Australian Eastern Daylight Time (AEDT / UTC +11)
 • Koha e ndryshimit: 2037-10-03 16:00 UTC
 • Aplikohet në rajonet që alternojnë ndërmjet AEST dhe AEDT, duke përfshirë Canberra, Melbourne, Newcastle, Sydney edhe Wollongong.

Australian Central Time

 • Përpara: Australian Central Standard Time (ACST / UTC +9:30)
 • Pas: Australian Central Daylight Time (ACDT / UTC +10:30)
 • Koha e ndryshimit: 2037-10-03 16:30 UTC
 • Aplikohet në rajonet që alternojnë ndërmjet ACST dhe ACDT, duke përfshirë Adelaide.

Marok edhe Saharaja Perëndimore

Ora dimërore fillon
Ora do të vendoset pas një orë nga 03:00 tek 02:00 të orës lokale.
 • Përpara: West Africa Time (GMT+1 / UTC +1)
 • Pas: Greenwich Mean Time (GMT / UTC +0)
 • Koha e ndryshimit: 2037-10-04 02:00 UTC
 • Aplikohet tek të gjitha Marok edhe Saharaja Perëndimore, duke përfshirë Casablanca, Marrakesh edhe Rabat.
 • Maroku dhe Saharaja perëndimore respektojnë orën zyrtare verore të përhershme, përveç gjatë Ramazanit, kur ora zyrtare verore anulohet.

Paraguai

Ora verore fillon
Ora do të vendoset para një orë nga 00:00 tek 01:00 të orës lokale.
 • Përpara: Paraguay Time (PYT / UTC -4)
 • Pas: Paraguay Summer Time (PYST / UTC -3)
 • Koha e ndryshimit: 2037-10-04 04:00 UTC
 • Aplikohet tek të gjitha Paraguai, duke përfshirë Asunción.
E shtunë Tetor 24 2037

Palestinë

Ora dimërore fillon
Ora do të vendoset pas një orë nga 02:00 tek 01:00 të orës lokale.
 • Përpara: Palestine Daylight Time (PSDT / UTC +3)
 • Pas: Palestine Standard Time (PSST / UTC +2)
 • Koha e ndryshimit: 2037-10-23 23:00 UTC
 • Aplikohet tek të gjitha Palestinë, duke përfshirë Gaza, Hebroni edhe West Bank.

Grenlanda perëndimore

Ora dimërore fillon
Ora do të vendoset pas një orë nga 23:00 tek 22:00 të orës lokale.
 • Përpara: Western Greenland Summer Time (WGST / UTC -2)
 • Pas: Western Greenland Time (WGT / UTC -3)
 • Koha e ndryshimit: 2037-10-25 01:00 UTC
 • Aplikohet në rajonet që alternojnë ndërmjet WGT dhe WGST, duke përfshirë Nuuk.
E diel Tetor 25 2037

Liban

Ora dimërore fillon
Ora do të vendoset pas një orë nga 00:00 tek 23:00 të orës lokale.
 • Përpara: Arabia Daylight Time (ADT / UTC +3)
 • Pas: Arabia Standard Time (AST / UTC +2)
 • Koha e ndryshimit: 2037-10-24 21:00 UTC
 • Aplikohet tek të gjitha Liban, duke përfshirë Bejruti.

Izrael

Ora dimërore fillon
Ora do të vendoset pas një orë nga 02:00 tek 01:00 të orës lokale.
 • Përpara: Israel Daylight Time (IDT / UTC +3)
 • Pas: Israel Standard Time (IST / UTC +2)
 • Koha e ndryshimit: 2037-10-24 23:00 UTC
 • Aplikohet tek të gjitha Izrael, duke përfshirë Haifa, Jerusalemi edhe Tel Aviv.

Moldavi

Ora dimërore fillon
Ora do të vendoset pas një orë nga 03:00 tek 02:00 të orës lokale.
 • Përpara: Eastern European Summer Time (EEST / UTC +3)
 • Pas: Eastern European Time (EET / UTC +2)
 • Koha e ndryshimit: 2037-10-25 00:00 UTC
 • Aplikohet tek të gjitha Moldavi, duke përfshirë Chişinău.
 • Moldavia e ndryshon orën dimërore një orë më parë pjesës tjetër të Europës.

Shumica e shteteve të Europës lindore

Ora dimërore fillon
Ora do të vendoset pas një orë nga 04:00 tek 03:00 të orës lokale.
 • Përpara: Eastern European Summer Time (EEST / UTC +3)
 • Pas: Eastern European Time (EET / UTC +2)
 • Koha e ndryshimit: 2037-10-25 01:00 UTC
 • Aplikohet tek Bullgari, Estoni, Finlandë, Greqi, Ishujt Aland, Letoni, Lituani, Qipro, Rumani edhe Ukrainë.
 • Ora dimërore fillon në të njëjtën kohë në të gjithë shtetet e Europës (përveç Moldavisë), por në orë të ndryshme lokale, në varësi të zonave kohore përkatëse.

Shumica e shtetetve të Europës

Ora dimërore fillon
Ora do të vendoset pas një orë nga 03:00 tek 02:00 të orës lokale.

Mbretëria e Bashkuar e Britanisë së Madhe dhe Irlandës së Veriut

Ora dimërore fillon
Ora do të vendoset pas një orë nga 02:00 tek 01:00 të orës lokale.

Irlandë

Ora dimërore fillon
Ora do të vendoset pas një orë nga 02:00 tek 01:00 të orës lokale.
 • Përpara: Irish Standard Time (IST / UTC +1)
 • Pas: Greenwich Mean Time (GMT / UTC +0)
 • Koha e ndryshimit: 2037-10-25 01:00 UTC
 • Aplikohet tek të gjitha Irlandë, duke përfshirë Cork, Dublini, Dún Laoghaire edhe Limerick.
 • Në ndryshim me vendndodhjet e tjera që respektojnë orën zyrtare verore, Irlanda ka orën zyrtare verore në dimër, dhe orën standarte në verë. Ora verore është përsëri një orë pas orës verore.

Ishujt Faroe, Ishujt Kanare edhe Portugali

Ora dimërore fillon
Ora do të vendoset pas një orë nga 02:00 tek 01:00 të orës lokale.

Azores, Portugali

Ora dimërore fillon
Ora do të vendoset pas një orë nga 01:00 tek 00:00 të orës lokale.
 • Përpara: Azores Summer Time (AZOST / UTC +0)
 • Pas: Azores Time (AZOT / UTC -1)
 • Koha e ndryshimit: 2037-10-25 01:00 UTC
 • Aplikohet tek të gjitha Azores, duke përfshirë Angra do Heroísmo, Horta edhe Ponta Delgada.
 • Azores e ndryshon orën në të njëjtën kohë me pjesën e mbetur të Portugali, por ora lokale e Azores është një orë pas Portugali.

Grenlanda lindore

Ora dimërore fillon
Ora do të vendoset pas një orë nga 01:00 tek 00:00 të orës lokale.
 • Përpara: Eastern Greenland Summer Time (EGST / UTC +0)
 • Pas: Eastern Greenland Time (EGT / UTC -1)
 • Koha e ndryshimit: 2037-10-25 01:00 UTC
 • Aplikohet në rajonet që alternojnë ndërmjet EGT dhe EGST, duke përfshirë Ittoqqortoormiit.

Troll research station, Antarktikë

Ora dimërore fillon
Ora do të vendoset pas dy orë nga 03:00 tek 01:00 të orës lokale.
 • Përpara: Central European Summer Time (CEST / UTC +2)
 • Pas: Coordinated Universal Time (UTC / UTC +0)
 • Koha e ndryshimit: 2037-10-25 01:00 UTC
E diel Nëntor 1 2037

Shën-Pier dhe Mikelon

Ora dimërore fillon
Ora do të vendoset pas një orë nga 02:00 tek 01:00 të orës lokale.
 • Përpara: Saint Pierre and Miquelon Daylight Time (PMDT / UTC -2)
 • Pas: Saint Pierre and Miquelon Standard Time (PMST / UTC -3)
 • Koha e ndryshimit: 2037-11-01 04:00 UTC

Kubë

Ora dimërore fillon
Ora do të vendoset pas një orë nga 01:00 tek 00:00 të orës lokale.
 • Përpara: Cuba Daylight Time (CDT / UTC -4)
 • Pas: Cuba Standard Time (CST / UTC -5)
 • Koha e ndryshimit: 2037-11-01 05:00 UTC
 • Aplikohet tek të gjitha Kubë, duke përfshirë Havana, Santa Clara edhe Santiago de Cuba.

Bermude

Ora dimërore fillon
Ora do të vendoset pas një orë nga 02:00 tek 01:00 të orës lokale.
 • Përpara: Atlantic Daylight Time (ADT / UTC -3)
 • Pas: Atlantic Standard Time (AST / UTC -4)
 • Koha e ndryshimit: 2037-11-01 05:00 UTC
 • Aplikohet tek të gjitha Bermude.

Qaanaaq, Grënlandë

Ora dimërore fillon
Ora do të vendoset pas një orë nga 02:00 tek 01:00 të orës lokale.
 • Përpara: Atlantic Daylight Time (ADT / UTC -3)
 • Pas: Atlantic Standard Time (AST / UTC -4)
 • Koha e ndryshimit: 2037-11-01 05:00 UTC
 • Aplikohet tek të gjitha Qaanaaq.

SHBA

Ora dimërore fillon
Ora do të vendoset pas një orë nga 02:00 tek 01:00 të orës lokale.
SHBA ka 11 zona kohore. Shumica e shteteve respektojnë OZV në verë. Ora dimërore fillon në të njëjtën orë lokale në të gjithë shtetet eSHBA, por jo njëkohësisht, për shkak të zonave të ndryshme orare.

Eastern Time

 • Përpara: Eastern Daylight Time (EDT / UTC -4)
 • Pas: Eastern Standard Time (EST / UTC -5)
 • Koha e ndryshimit: 2037-11-01 06:00 UTC
 • Aplikohet në rajonet që alternojnë ndërmjet EST dhe EDT, duke përfshirë Miami, New York City, Philadelphia edhe Washington, D.C..

Central Time

 • Përpara: Central Daylight Time (CDT / UTC -5)
 • Pas: Central Standard Time (CST / UTC -6)
 • Koha e ndryshimit: 2037-11-01 07:00 UTC
 • Aplikohet në rajonet që alternojnë ndërmjet CST dhe CDT, duke përfshirë Austin, Chicago, Dallas, Houston edhe San Antonio.

Mountain Time

 • Përpara: Mountain Daylight Time (MDT / UTC -6)
 • Pas: Mountain Standard Time (MST / UTC -7)
 • Koha e ndryshimit: 2037-11-01 08:00 UTC
 • Aplikohet në rajonet që alternojnë ndërmjet MST dhe MDT, duke përfshirë Albuquerque, Denver edhe El Paso.

Pacific Time

Alaska Time

 • Përpara: Alaska Daylight Time (AKDT / UTC -8)
 • Pas: Alaska Standard Time (AKST / UTC -9)
 • Koha e ndryshimit: 2037-11-01 10:00 UTC
 • Aplikohet në rajonet që alternojnë ndërmjet AKST dhe AKDT, duke përfshirë Anchorage, Fairbanks edhe Juneau.

Alaska: në perendim të Islandës -169.5°

 • Përpara: Hawaii-Aleutian Daylight Time (HADT / UTC -9)
 • Pas: Hawaii-Aleutian Standard Time (HAST / UTC -10)
 • Koha e ndryshimit: 2037-11-01 11:00 UTC

Kanada

Ora dimërore fillon
Ora do të vendoset pas një orë nga 02:00 tek 01:00 të orës lokale.
Kanada ka 6 zona kohore. Shumica e shteteve respektojnë OZV në verë. Ora dimërore fillon në të njëjtën orë lokale në të gjithë shtetet eKanada, por jo njëkohësisht, për shkak të zonave të ndryshme orare.

Newfoundland Time

 • Përpara: Newfoundland Daylight Time (NDT / UTC -2:30)
 • Pas: Newfoundland Standard Time (NST / UTC -3:30)
 • Koha e ndryshimit: 2037-11-01 04:30 UTC

Atlantic Time

 • Përpara: Atlantic Daylight Time (ADT / UTC -3)
 • Pas: Atlantic Standard Time (AST / UTC -4)
 • Koha e ndryshimit: 2037-11-01 05:00 UTC
 • Aplikohet në rajonet që alternojnë ndërmjet AST dhe ADT, duke përfshirë Ishulli i Princit Eduard, New Brunswick edhe Skocia e Re.

Eastern Time

 • Përpara: Eastern Daylight Time (EDT / UTC -4)
 • Pas: Eastern Standard Time (EST / UTC -5)
 • Koha e ndryshimit: 2037-11-01 06:00 UTC
 • Aplikohet në rajonet që alternojnë ndërmjet EST dhe EDT, duke përfshirë Montreali, Ottawa edhe Toronto.

Central Time

 • Përpara: Central Daylight Time (CDT / UTC -5)
 • Pas: Central Standard Time (CST / UTC -6)
 • Koha e ndryshimit: 2037-11-01 07:00 UTC
 • Aplikohet në rajonet që alternojnë ndërmjet CST dhe CDT, duke përfshirë Manitoba.

Mountain Time

 • Përpara: Mountain Daylight Time (MDT / UTC -6)
 • Pas: Mountain Standard Time (MST / UTC -7)
 • Koha e ndryshimit: 2037-11-01 08:00 UTC
 • Aplikohet në rajonet që alternojnë ndërmjet MST dhe MDT, duke përfshirë Calgary edhe Edmonton.

Pacific Time

 • Përpara: Pacific Daylight Time (PDT / UTC -7)
 • Pas: Pacific Standard Time (PST / UTC -8)
 • Koha e ndryshimit: 2037-11-01 09:00 UTC
 • Aplikohet në rajonet që alternojnë ndërmjet PST dhe PDT, duke përfshirë Burnaby, Okanagan, Surrey, Vancouver edhe Viktoria.

Bahama

Ora dimërore fillon
Ora do të vendoset pas një orë nga 02:00 tek 01:00 të orës lokale.
 • Përpara: Eastern Daylight Time (EDT / UTC -4)
 • Pas: Eastern Standard Time (EST / UTC -5)
 • Koha e ndryshimit: 2037-11-01 06:00 UTC
 • Aplikohet tek të gjitha Bahama, duke përfshirë Nassau.

Haiti

Ora dimërore fillon
Ora do të vendoset pas një orë nga 02:00 tek 01:00 të orës lokale.
 • Përpara: Eastern Daylight Time (EDT / UTC -4)
 • Pas: Eastern Standard Time (EST / UTC -5)
 • Koha e ndryshimit: 2037-11-01 06:00 UTC
 • Aplikohet tek të gjitha Haiti, duke përfshirë Port-au-Prince.

Ishujt Turks dhe Kaikos

Ora dimërore fillon
Ora do të vendoset pas një orë nga 02:00 tek 01:00 të orës lokale.
 • Përpara: Eastern Daylight Time (EDT / UTC -4)
 • Pas: Eastern Standard Time (EST / UTC -5)
 • Koha e ndryshimit: 2037-11-01 06:00 UTC
 • Aplikohet tek të gjitha Ishujt Turks dhe Kaikos, duke përfshirë Cockburn Town.

Meksiko (shtetet e Baja California dhe zonat afër kufirit të Shteteve të Bashkuara)

Ora dimërore fillon
Ora do të vendoset pas një orë nga 02:00 tek 01:00 të orës lokale.
Meksikë ka 4 zona kohore. Të gjithë shtetet e Meksikës përveç shteteve të Quintana Roo dhe Sonora respektojnë OZV (orën zyrtare verore ang-DST) gjatë verës. Shteti i Baja California dhe zonat afër kufirit me Shtetet e Bashkuara ndjekin të njëjtin program për OZV si Shtetet e Bashkuara, ndërsa zonat e tjera që respektojnë OZV fillojnë zbatimin e OZV nga ora 02:00 e të dielës së parë të muajit Prill deri në orën 02:00 të dielës së fundit të Tetorit

Zona Noroeste

 • Përpara: Pacific Daylight Time (PDT / UTC -7)
 • Pas: Pacific Standard Time (PST / UTC -8)
 • Koha e ndryshimit: 2037-11-01 09:00 UTC
 • Aplikohet në rajonet e kufirit të SHBA që alternojnë midis PST dhe PDT, duke përfshirë Ensenada, Mexicali edhe Tijuana.

US border regions in Zona Centro

 • Përpara: Central Daylight Time (CDT / UTC -5)
 • Pas: Central Standard Time (CST / UTC -6)
 • Koha e ndryshimit: 2037-11-01 07:00 UTC
 • Aplikohet në rajonet e kufirit të SHBA që alternojnë midis CST dhe CDT, duke përfshirë Heroica Matamoros, Nuevo Laredo edhe Reynosa.
E diel Nëntor 15 2037

Marok edhe Saharaja Perëndimore

Ora verore fillon
Ora do të vendoset para një orë nga 02:00 tek 03:00 të orës lokale.
 • Përpara: Greenwich Mean Time (GMT / UTC +0)
 • Pas: West Africa Time (GMT+1 / UTC +1)
 • Koha e ndryshimit: 2037-11-15 02:00 UTC
 • Aplikohet tek të gjitha Marok edhe Saharaja Perëndimore, duke përfshirë Casablanca, Marrakesh edhe Rabat.
 • Maroku dhe Saharaja perëndimore respektojnë orën zyrtare verore të përhershme, përveç gjatë Ramazanit, kur ora zyrtare verore anulohet.
 
 
E shtunë, Korrik 13, 2024, java 28